Snoppen och kroppen

Ser jag normal ut? Ska den vara sned? Hur ska det kännas? Kan det va farligt? Det är väldigt vanligt att vara osäker och undra över saker om sin egen kropp. Vad funderar du på? I chatten kan du prata med oss om allt som har med kroppen och snoppen att göra. Det kan vara skönt att prata av sig. Som vanligt är det helt anonymt, och vi dömer ingen.

Min kuk är sned!

Snoppar ser jätteolika ut. De kan vara små, stora, ha olika färg och lukt och kan bli olika hårda vid stånd. Några av de allra vanligaste frågorna vi får på Killar.se handlar om kukens utseende. Det är vanligt att oroa sig över att kuken är sned eller att pungkulorna hänger olika. Om de gör det kan du pusta ut! Allt är som det ska. Nästan alla kukar är sneda, och pungkulorna också. Är du orolig över din penis kan du gå till en ungdomsmottagning. Du kan också chatta med oss på Killar.se.

Vanliga frågor om kroppen

Här är några vanliga frågor vi får om kroppen och snoppen.

Alla penisar ser olika ut och storleken skiljer sig mycket från person till person. De flesta som har genomgått puberteten har en penis som är mellan 8 och 19 cm lång när den har stånd, men det finns penisar som är mindre och större än så. Alla mätningar har gjorts på vuxna, och de har mätt dem i erigerat tillstånd, alltså när penisen är hård.

Din kuk blir hård när du blir kåt. Du behöver inte oroa dig för att den ska göra illa någon vid sex om ni är varsamma med varandra. Om ni ska ha samlag och personen inte är våt eller har använt glidmedel kan det göra ont. Stressa inte, eller gå för hårt, eller rakt på. Att smekas, kramas och kyssas kan vara bra sätt att bli upphetsade i ett ömsesidigt tempo!

Du är inte ensam om att vara orolig över din penisstorlek. Det kan låta klyschigt, men de allra flesta blir imponerade av killar som är lyhörda och kramiga och känner in vad den andra vill. Många tjejer får lättare orgasm av oralsex eller smeksex, då spelar storleken ännu mindre roll.

”Jag har problem med att duscha på idrotten i skolan, jag skäms lite över att min kropp inte har utvecklats som de andra killarna i min klass.”

– KILLE, 15

Att ogilla sitt utseende

Alla är vi omringade av idéer kring hur ens egen och andras kroppar “borde” se ut eller åsikter om vad som är snyggt och inte. Det är vanligt att man jämför sig med andra i samma ålder. Varför har jag så mycket hår på kroppen? Varför har jag inte det? Varför är jag så smal medan andra inte är det?
Känslan av att inte passa in eller uppfylla olika kroppsideal kan göra att man skäms, känner sig ledsen eller tycker illa om sig själv och sin kropp. Sanningen är att ingen av oss uppfyller alla ideal. Idealen är många gånger orimliga och leder snarare till att många mår dåligt. Du är långt ifrån ensam om du känner igen dig. Det kan vara skönt att prata med någon annan om det. Kom in så chattar vi! Har du fått höra att alla gillar killar med massa muskler och stor kuk? Det stämmer inte. Allt ifrån reklam, sociala medier och porr skapar idéer om hur vi “ska se ut” och fungera. I porrfilmer är kukarna oftast större än genomsnittet och slidans blygdläppar är ibland opererade för att se mindre ut. Inget av det där är speciellt likt hur de flesta av oss ser ut i verkligheten.

Puberteten

Du får mer hår, muskler och ditt kön växer och ändrar utseende. Du kanske känner fler känslor och tänker nya tankar. Ditt humör kan bli svajigt, du kanske blir lättare irriterad. Du kan känna dig ledsen. Din kropp förändras. Du kan bli mer intresserad av sex och känna dig kåt. Allt det här och mycket annat kan hända när du kommer i puberteten.
Oftast börjar det när du är typ mellan 11 och 14 år gammal. Känner du igen dig i något av det här? Hur känns det? Här på killar.se kan du chatta med oss om du har frågor kring puberteten och tonåren!

När jag gick i sexan pratade vi om puberteten på sexualkunskapen i skolan.

Av nån anledning trodde jag att jag skulle vara tidig med att komma i målbrottet, men det blev tvärtom. Jag älskar sport och spelade hockey och fotboll när jag var yngre. Men i högstadiet började det bli jobbigt. Alla andra killars kroppar växte, de fick hår på snoppen, blev bättre på sporterna och fick mörkare röster. Men jag hade kvar min pojkkropp och blev sämre på sport i jämförelse med alla andra.
I hockeyn spelade vi i en serie där vi mötte de som var ett år äldre, och det kändes som att motståndarna hade bestämt sig för att alltid tackla ”Lillkillen” (alltså jag) så hårt som möjligt. Jag blev skadad på riktigt typ varannan match, och i de andra matcherna fejkade jag skada de sista minuterna för att slippa duscha med de andra. Jag hatade omklädningsrum. Det var som att dom med störst kuk, mest könshår och störst muskler automatiskt fick högst status. Och jag, som hade pojksnopp, inget hår och liten kropp hade lägst status. Ibland märktes det genom skämt, ibland genom kommentarer och ibland genom blickar. Jag blev expert på att inte duscha ihop med de andra - både i hockeyn, fotbollen och på gympan. Ibland låtsades jag att hade fått en skada och duschade tidigt, ibland bytte jag om så långsamt att alla andra hann duscha klart, ibland bytte jag om så snabbt att ingen annan hann in i duschen, och ibland gömde jag mig på toan tills duscharna var lediga. Jag slutade spela hockey och fotboll, fast det var det roligaste jag visste. Egentligen ville jag bara slippa omklädningsrummet. I skolan pratade jag mindre och mindre. Ville inte att nån skulle reta mig för min ljusa och pipiga röst. Det värsta var att hålla föredrag för hela klassen. Oftast mumlade jag för att det inte skulle märkas hur min röst egentligen lät. En dag sa den största mobbaren i skolan att jag mumlade bara för att dölja att jag inte kommit i målbrottet. Han hade ju rätt, och alla började skratta - jag också fast jag kokade på insidan. Kändes som att det var helt meningslöst att försöka dölja. Jag kände mig helt ensam med mina problem och tror ingen skulle förstå om jag försökte berätta. Försökte prata med en vuxen jag litade på men han bara skrattade och sa att det inte går att påverka biologin I flera år bad jag till Gud om hår på snoppen varje kväll innan jag somnade. Jag vaknade och tittade besviket ner i kalsongerna varje morgon. Till slut kom jag i målbrottet och fick hår på snoppen. Det enda jag lärt mig är att jag aldrig kommer reta någon som är sen i målbrottet. Tror inte folk fattar hur jobbigt det kan vara. Nu har jag börjat spela fotboll igen. Hockey kommer jag nog aldrig mer kunna spela för nu elitsatsar alla lag och det var så länge sen jag spelade. Men när jag sover drömmer jag fortfarande ibland att jag är vänsterforward i förstakedjan.

Kroppsnoja?

Mycket eller lite hår på kroppen, kort, lång, jättemusklig eller pinnsmal? Som kille kanske du känner dig orolig för hur din kropp ser ut och vad andra ska tycka om den. Det är inte konstigt. Det kanske är en klen tröst, men de flesta nojar över sin kropp någon gång. Förmodligen oroar sig din killkompis mer över sin egen kropp än vad han har åsikter om din! I reklam, sociala medier och porr ser många killar likadana ut. Där är de ofta vältränade, har en viss längd, en viss hudfärg och en viss behåring. Men vi ser alla olika ut i verkligheten. Ingen ser ut precis som du gör. På killar.se kan du prata med oss om kroppsnojor. Vi lyssnar på dig, vad du än nojar över.