Om killar.se

Killar.se erbjuder stöd till alla som identifierar sig som kille eller ung man mellan 10-25 år.

Du hittar information och berättelser om hur det är att vara kille och ung man.

I vår stödchatt kan du skriva om vilka tankar, funderingar eller frågor som helst. Du är helt anonym i vår stödchatt.

Vi erbjuder stödchatt* för samiska killar.

Vi har en samtalsmottagning för killar och unga män mellan 15-25 år som har problem i nära relationer, där du kan prata med kurator helt gratis.

Killar.se är en del av organisationen MÄN.

Prata om allt!

Du bestämmer själv du vill prata om i chatten. Det kan vara något kul, jobbigt, trist, ångestladdat eller hemskt. Alla funderingar, känslor och tankar är okej. Vi finns här för att stötta dig, även om du till exempel själv har varit taskig och behöver prata om det. Vi möter mellan 6000-9000 personer om året i chatten och är vana att prata om det mesta. Välkommen till oss, du är alltid helt anonym.

Vem chattar?

Vi som chattar med dig är volontärer av alla kön, minst 20 år. Alla volontärer har gått utbildning för att kunna bemöta dig på bästa sätt. Vi har tystnadslöfte, vilket betyder att allt du berättar stannar hos oss. Vi har ingen anmälningsplikt eller kontakt med skola, familj, socialtjänst eller polis och vi kan inte spåra några samtal eftersom du är helt anonym.

*Stödchatt för samiska killar

Stödchatten som riktar sig till samiska killar och unga män är öppen jämna tisdagar året runt. Du som identifierar dig som kille och är same är alltid välkommen att chatta hos oss men under jämna tisdagar riktar vi oss extra till dig med samisk erfarenhet.

De volontärer som chattar med dig i stödchatten för samiska killar är själva samer. Det går att chatta på svenska och några av våra volontärer kan också chatta med dig på ett samiskt språk. Det går bra att fråga i chatten om du vill skriva på något av de samiska språken.

Du är alltid anonym i vår stödchatt, alla frågor och funderingar är välkomna.

Stödchatten för samiska killar är ett samarbete mellan Killar.se och Kunskapsnätverket för samisk hälsa

Chatten för samiska killar: ett samarbete mellan Killar.se och Kunskapsnätverket för samisk hälsa

Vår samtalsmottagning

Vi har en samtalsmottagning i centrala Stockholm som också erbjuder videosamtal till dig som bor i annan stad eller inte kan ses fysiskt av andra anledningar. Här tar vi emot personer som identifierar sig som killar och unga män, mellan 15-25 år. Hos oss arbetar kuratorer med lång erfarenhet av samtal. Det är helt gratis att gå i samtal på vår mottagning.

Killar om porr

I det treåriga projektet "Killar om porr" vill vi framförallt lyssna på killars egna erfarenheter och tankar. Vi ser i våra verksamheter att killar uttrycker ett stort behov av att få prata om porr. Vi möter allt från frågor och tankar, kring exempelvis sex, prestation och kroppen som på olika sätt är kopplade till sådant som setts i porren, till direkta frågor om porr och behov av hjälp att sluta titta.

Vi vill bland annat:

  • Lyssna på och stötta dig som identifierar sig som ung kille mellan 10-25 år

  • Stötta killar och unga män i att söka stöd hos vuxna

  • Förebygga kränkningar, våld och sexuella övergrepp,

  • Vara ett verkligt stöd för killar och unga män som blir utsatta eller utsätter andra för våld och övergrepp

  • Stärka killar och unga män att göra jämställda handlingar

Om du har frågor, funderingar eller åsikter om Killar.se så når du oss via våra sociala medier.

Det går även bra att maila till oss på: info@killar.se