Möter du killar och unga män 10-25 år?

Här finns aktuellt och användbart material för dig som möter killar och unga män i ditt arbete och/eller liv.

• Affischer och flyers som går att beställa kostnadsfritt

• Information om hur du kan hänvisa till vår samtalsmottagning

• Våra rapporter om våld, psykisk ohälsa, porr

• Information om våra utbildningar i att samtala med killar om våld samt samtala med unga om porr och samtycke

Tillgängligt material:

Från vänster: Bild 1 och 2, affischer A3. Bild 3 och 4, dubbelsidig flyer A6.

När du fyller i beställningsformuläret väljer du ett av de fem tillgängliga paketen. Följande alternativ finns att välja mellan:

  • Litet 1: 2 affischer (1 exemplar av varje affisch), 10 flyers

  • Litet 2: 4 affischer (2 exemplar av varje affisch), 5 flyers

  • Medium 1: 6 affischer (3 exemplar av varje affisch), 20 flyers

  • Medium 2: 8 affischer (4 exemplar av varje affisch), 30 flyers

  • Stort: 10 affischer (5 exemplar av varje affisch), 50 flyers

Hänvisa till samtalsmottagningen

Möter du killar och unga män mellan 15-25 år som har problem med sina nära relationer? Då får du gärna kontakta oss eller be killen kontakta oss genom att fylla i intresseanmälan. Fyll gärna i intresseanmälan tillsammans med killen eller uppmuntra honom att göra det själv. Vi ringer gärna upp från oss.

Våra filmer

Vi har tagit fram flera filmer av och för killar. Du som möter killar och unga män får gärna använda våra filmer för att uppmuntra till samtal och reflektion kring teman som annars kan kännas utmanande att prata om. Alla filmer från Killar.se finns tillgängliga på Youtube.

Rapport: Killar om våld

I den här rapporten ger vi en anonymiserad inblick i de berättelser om våld som vi får ta del av vår stödchatt på Killar.se, både från våldsutsatta och våldsutövande killar och unga män.

Rapport: Killar om psykisk ohälsa

I den här rapporten från 2022 ger vi en anonymiserad inblick i de berättelser om psykisk ohälsa, självskada och suicid som vi får ta del av i vår stödchatt på Killar.se.

Rapporten finns att läsa och ladda ner. Du kan också maila info@killar.se för att få den skickad i fysisk form.

Rapport: Killar om porr

I den här rapporten från 2023 gör vi en analys av chattar där killar pratar om porr, sin egen porrkonsumtion, sin lust, sina sexuella förväntningar och sin syn på porrbranschen. Rapporten innehåller även flera andra delar: teoretiska utgångspunkter med forskning och en genomgång av ungas porrkonsumtion, tjej-, och ungdomsjourernas erfarenheter, hur killar kan stötta varandra och till sist en del om hur man kan prata om porr med barn och unga där får vi höra röster från vuxna som möter barn och unga i sin yrkesvardag, och hur de upplever att det funkar att ta samtal om porr och samtycke.

Utbildning: Samtala med killar om våld

Målet med utbildningen är att du och dina kollegor ska bli bättre på att upptäcka och inleda samtal om våld med ungdomarna ni jobbar med. Utbildningen ger er nya verktyg att använda i samtalen och fördjupar era kunskaper om bemötande utifrån metoden Response Based Practice (RBP).

Utbildning: Samtal med killar om porr och samtycke

Utbildning med tillhörande handbok för professionella som möter killar och unga män i sitt arbete om hur du kan föra samtal om porr och samtycke. Syftet med handboken är att uppmuntra, inspirera, och ge stöd till dig som möter unga så att du kan ta samtalet om porr. Handboken får du i samband med vår heldagsutbildning.

Digitalt samtalsmaterial: Prata med unga om porr och samtycke

I det här samtalsmaterialet kan du som förälder eller annan viktig vuxen få stöd och information inför att ta viktiga samtal om porr och samtycke med barn och unga.

Materialet består av tre delar: Del 1: Lär dig mer om porr och samtycke, Del 2: Förbered samtalen samt Del 3: Ta samtalen. Utöver det har vi också samlat tips på vidare läsning för både dig och barnet/den unga och en lista med många av de stödinsatser som finns.

Rapport: Rätt stöd i rätt tid

En kartläggning av det svenska stödsystemet för barn och unga, framförallt tjejer, som utsatts för sexuella övergrepp. I rapporten presenteras konkreta förslag på hur systemet kan förbättras för att fler barn och unga ska få rätt stöd i rätt tid.

Kartläggningen är gjord av MÄN tillsammans med organisationerna 1000 Möjligheter, ChildX, Novahuset, Storasyster och Tjejzonen.