Bli volontär

Ansökan till utbildning våren 2024 är stängd. Om du vill ha information när vi öppnar ansökan för utbildning höst 2024 så maila: info@killar.se

Stödchatten på Killar.se har funnits sedan 2009 och är Sveriges största stödchatt som riktar sig till personer som identifierar sig som killar och unga män. Som chattvolontär är ditt uppdrag att lyssna på killars och unga mäns berättelser, stötta i tankar och känslor och uppmuntra till normkritisk reflektion. Chatten riktar sig till alla som identifierar sig som kille eller ung man mellan 10-25 år.

Vad erbjuder stödchatten på Killar.se?

I chatten är våra stödsökande helt anonyma och chattar med vuxna volontärer om allt från dagens mående till funderingar om kärlek, vänskap, skola, våld, porr, psykisk ohälsa – ingen fråga eller fundering är för liten eller stor. Chatten är öppen fem kvällar i veckan kl 19-21.

Uppdraget som volontär innebär

  • Att chatta med stödsökande en kväll varannan vecka, nuvarande tider är 19 – 21 exklusive för- och eftersnack med chattgruppen.

  • Lyssna, stödja och bolla tankar med de som vänder sig till chatten.

  • Du chattar tillsammans med andra volontärer men uppdraget kan skötas hemifrån.

  • Uppdraget är ideellt och kräver en egen dator.

Killar.se erbjuder följande till dig som chattvolontär:

  • Informationsträff för dig som är intresserad av att bli volontär och att gå utbildningen.

  • Två obligatoriska utbildningshelger (en digital utbildningshelg och en fysisk) samt en digital fördjupningskväll – du lär dig metoder i att föra inkluderande och stöttande samtal på nätet, samt kunskap om strukturer och normer påverkar killar och unga män. Du behöver delta på båda helgerna.

  • Handledd självreflektion och självutveckling genom vår samtalsmetod ”Lilla rummet”.

  • Regelbunden handledning och stöd från både volontärgruppen och handledare på Killar.se.

  • Fördjupningsutbildning två gånger om året inom olika områden som rör uppdraget som volontär

Du som vill bli volontär behöver läsa våra positionspapper samt policy som finns länkade nedan i samband med att du skickar in din ansökan. Vi behöver även ta del av ditt belastningsregister.

Våra policys och postionspapper: 

Positionspapper antirasistisk värdegrund

Positionspapper kring porr och prostitution

Barnrättspolicy

Beställ utdrag från belastningsregistret:

För att beställa ditt egna utdrag ur belastningsregistret klickar du här: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ovrigt-arbete-och-kontakt-med-barn/

För att bli chattvolontär på Killar.se behöver du också vara medlem i organisationen MÄN. Om du inte är medlem än kan du bli det här: http://mfj.se/blimedlem

Varmt välkommen med din ansökan!