Bli volontär

Första steget för att bli chattvolontär på Killar.se är att fylla i denna ansökan. Vi hör av oss inom 2-3 veckor om det blir aktuellt med en kort telefonintervju!

Just nu tar vi inte emot ansökningar för att bli chattvolontär. Om du är intresserad av att bli kontaktad inför nästa volontärutbildning hösten 2022 så kan du maila: info@killar.se

-------------------------

Organisationen MÄN har drivit en stödchatt online på killar.se sedan 2009 med syfte att lyssna på unga killars berättelser, stötta i tankar och känslor och utmana trånga normer om hur en ska vara som kille. Chatten är en liten del i ett stort arbete för att minska mäns våld mot kvinnor, mot andra och mot sig själva samt att främja psykisk hälsa hos killar. Vi har årligen 6000–9000 samtal och behovet är stort.

Vad är Killar.se?

Killar.se är en digital plattform för alla som identifierar sig som kille eller ung man mellan 10-25 år. Vi erbjuder stöd i form av anonym chatt, regelbundna chattsamtal samt fysisk mottagning som riktar sig till killar och unga män som använt våld i relationer. Till chatten kan våra stödsökande vända sig helt anonymt och chatta med vuxna volontärer om allt från dagens mående till funderingar om kärlek, vänskap, skola, våld, porr, psykisk ohälsa – ingen fråga eller fundering är för liten eller stor. Chatten är öppen fem kvällar i veckan kl 19-21 och vi möter ungefär 5000-7000 stödsökande på ett år. 

Uppdraget som volontär innebär

 • Att chatta med stödsökande en kväll varannan vecka, nuvarande tider är 19 – 21 exklusive för- och eftersnack med chattgruppen.

 • Lyssna, stödja och bolla tankar med de ungdomar som vänder sig till chatten.

 • Du chattar tillsammans med andra volontärer men uppdraget kan skötas hemifrån.

 • Uppdraget är ideellt och kräver en egen dator

Vi erbjuder:

 • Två obligatoriska utbildningshelger (en digital utbildningshelg och en fysisk) samt en digital fördjupningskväll – du lär dig metoder i att föra inkluderande och stöttande samtal på nätet, samt teoretisk kunskap om de strukturer som bidrar till killar och mäns våld.

 • Handledd självreflektion och självutveckling genom vår samtalsmetod ”Lilla rummet”.

 • Kontinuerlig handledning och stöd från både volontärgruppen och handledare på Killar.se.

 • Fortbildning två gånger om året inom olika områden som rör volontärskapet.

 • Möjlighet till att hålla en digital samtalsserie med en och samma stödsökande
  (som kontaktperson).

Datum för volontärutbildningen:

 • Digital helgutbildning via zoom kl 09-15

 • Digital fördjupningskväll via zoom kl 18-20

 • Fysisk helgutbildning i Stockholm kl 09-17 (killar.se kan hjälpa till med resa och boende för dig som inte bor i Stockholm)

För att bli volontär behövs vissa krav för att du ska kunna göra ett bra jobb och att de som kontaktar oss känner sig trygga och säkra. Därför behöver du som ansöker läsa våra positionspapper, samt policys i samband med att du skickar in din ansökan. Vi behöver även ta del av ditt belastningsregister.

För att bli volontär på Killar.se behöver du vara medlem i MÄN. Om du inte är medlem ännu kan du bli det här: http://mfj.se/blimedlem

Våra policys och postionspapper: 

Positionspapper antirasistisk värdegrund

Etisk policy

Positionspapper kring porr och prostitution

Beställ utdrag från belastningsregistret:

För att beställa ditt egna utdrag ur belastningsregistret klickar du här: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ovrigt-arbete-och-kontakt-med-barn/