Har du också haft det jobbigt under pandemin?

Var med på våra gruppsamtal för killar 16-19 år! Start 6 oktober. Mer info och anmäl intresse på länken nedan.

Bli volontär

Första steget för att bli chattvolontär på Killar.se är att fylla i denna ansökan. Vi hör av oss inom 2-3 veckor om det blir aktuellt med en kort telefonintervju!

Som volontär kommer du att få skriva under ett kontrakt där du går med på att lägga ungefär två timmar varannan vecka på chattverksamheten, delta på handledning, online eller fysisk, samt fortbildningar några gånger per år. 

För att bli volontär på Killar.se behöver du vara medlem i MÄN. Om du inte är medlem ännu kan du bli det här: http://mfj.se/blimedlem

Olika uppdrag!

I höst kan du söka två olika uppdrag hos oss på killar.se, nämligen som chattvolontär eller som stödperson.

Chattvolontär

Du bemannar vår chatt på killar.se tillsammans med din grupp en kväll varannan vecka. Chatten är öppen kl 19-21 söndagar-torsdagar och efter stängning har gruppen en kortare uppföljning för kvällen. Alla samtal är anonyma från båda håll och varje kontakt påbörjas och avslutas under chattpasset.

Vi eftersträvar kontinuitet i chatten, så du behöver vara beredd att lägga den tid det tar att genomföra ditt uppdrag.

Du får kontinuerligt feedback på dina samtal och förväntas under terminerna deltaga på handledning och fortbildning som hålls av personal på killar.se vilket erbjuds löpande.

Stödperson

Vi kommer utveckla vårt stöd så att stödsökande ska kunna chatta återkommande med samma chattvolontär över tid, då detta är något som emellanåt efterfrågas hos våra stödsökande. Som stödperson går du samma utbildning som chattvolontärer och startar med att bemanna chatten som en ordinarie chattvolontär. När intresseanmälningar kommer in för återkommande stöd paras du ihop med en stödsökande för att chatta ca 1-2h varje/varannan vecka över en längre tid. Då är det ditt prioriterade uppdrag och ditt ordinarie chattuppdrag pausas. Även som stödperson är chatten anonym åt båda håll. Är du stödperson förstår du också att ditt uppdrag löper över längre tid och det krävs att du har den tid och ork som krävs för genomföra uppdraget.

Du får kontinuerligt feedback på dina samtal, löpande handledning och fortbildning av personal på killar.se.

Vad krävs? (både för att bli chattvolontär eller stödperson)

  • Medlemskap i MÄN

  • Obligatorisk grundutbildning 4 heldagar + en fördjupningskväll

  • Stå bakom MÄNs policy och positionspapper

  • Beställa utdrag ur ditt belastningsregister och lämna in

  • Förbinda dig till den tid och engagemang det tar för att genomföra ditt uppdrag, och över tid.


Datum hösten 2021:

Helg 1 (DIGITALT VIA ZOOM): 23-24 oktober lör-sön ca 9-15.

Fördjupningskväll (DIGITALT VIA ZOOM): 27 okt kl 18-20 - fördjupande utbildning i suicid

Helg 2 (FYSISK I STOCKHOLM): 20-21 november lör-sön ca 9-17

Alla utbildningsdatum är obligatoriska för att få bli chattvolontär hos killar.se

För att bli volontär behövs vissa krav för att du ska kunna göra ett bra jobb och att de som kontaktar oss känner sig trygga och säkra. Därför behöver du som volontär läsa våra positionspapper, samt policys i samband med att du skickar in din ansökan. Vi behöver även ta del av ditt belastningsregister.

Våra policys och postionspapper: 

Positionspapper antirasistisk värdegrund

Etisk policy

Positionspapper kring porr och prostitution

Beställ utdrag från belastningsregistret:

För att beställa ditt egna utdrag ur belastningsregistret klickar du här: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ovrigt-arbete-och-kontakt-med-barn/