Bli volontär

Första steget för att bli chattvolontär på Killar.se är att fylla i denna ansökan. Vi hör av oss inom 2-3 veckor om det blir aktuellt med en kort telefonintervju!

Som volontär kommer du att få skriva under ett kontrakt där du går med på att lägga ungefär två timmar varannan vecka på chattverksamheten, delta på handledning, online eller fysisk, samt fortbildningar några gånger per år. 

För att bli volontär på Killar.se behöver du vara medlem i MÄN. Om du inte är medlem ännu kan du bli det här: http://mfj.se/blimedlem

Som volontär går du en obligatorisk utbildning. En förutsättning för att bli antagen är att du kan delta på vårt intropass, helgutbildning samt fördjupningskväll.

Datum våren 2021:
Intropass: onsdag 24 mars kl 18-19
Helgutbildning: 27-28 mars, ca 09-15 båda dagarna
Fördjupningskväll: onsdag 31 mars kl 18-20

Utbildningen sker digitalt via Zoom. Du kommer vid samtliga utbildningstillfällen behöva ha tillgång till stabilt internet och dator med kamera.

För att bli volontär behövs vissa krav för att du ska kunna göra ett bra jobb och att de som kontaktar oss känner sig trygga och säkra. Därför behöver du som volontär läsa våra positionspapper, samt policys. Vi behöver även ta del av ditt belastningsregister.

För att beställa ditt egna utdrag ur belastningsregistret klickar du här: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ovrigt-arbete-och-kontakt-med-barn/

Ta del av våra policys och postionspapper: 

Positionspapper antirasistisk värdegrund

Etisk policy

Positionspapper kring porr och prostitution